The Swan Consort: Out of the Deep

MÚSICA DE JOSQUIN, DE MONTE I BYRD

Divendres 17 |  20:00h | Església

Out of the Deep és un programa concebut entorn de les emocions de dolor i esperança. Aquest sentiment ressona en persones de tot el món, ja que la pandèmia mundial va portar dolor i aïllament a tota la humanitat. Aquest programa ofereix una meditació i una oportunitat per a la catarsi, un temps per a admirar la bellesa de l’esperança.

El programa destaca el treball de Josquin de Prez i Phillipe de Monte. Aquests dos compositors francoflamencs celebren enguany 500 aniversaris molt diferents, ja que el 1521 va ser l’any de la mort de Josquin i el naixement de De Monte. Ambdós compositors deixen un ric llegat harmònic. Particularment notable és la configuració sensible i intuïtiva de Josquin del text de Miserere, i l’Ad te Clamavi visceral de Monte. Les obres d’aquests compositors es mantenen en diàleg amb els seus companys a Tudor Anglaterra, on la reforma va fer il·legal el catolicisme practicant. De Monte es va correspondre amb William Byrd en una composició críptica (Super Flumina Babylonis), convidant-lo a treballar en tribunals catòlics a Europa. Robert White, un altre contemporani de Byrd, també va ser dedicat a la litúrgia catòlica.

Out of the Deep es un programa concebido en torno a las emociones de dolor y esperanza. Este sentimiento resuena en personas de todo el mundo, ya que la pandemia mundial trajo dolor y aislamiento a toda la humanidad. Este programa ofrece una meditación y una oportunidad para la catarsis, un tiempo para admirar la belleza de la esperanza. 

El programa destaca el trabajo de Josquin de Prez y Phillipe de Monte. Estos dos compositores francoflamencs celebran este año 500 cumpleaños muy diferentes, puesto que el 1521 fue el año de la muerte de Josquin y el nacimiento de De Monte. Ambos compositores dejan un rico legado armónico. Particularmente notable es la configuración sensible e intuitiva de Josquin del texto de Miserere, y el Ad té Clamavi visceral de Monte. Las obras de estos compositores se mantienen en diálogo con sus compañeros a Tudor Inglaterra, donde la reforma hizo ilegal el catolicismo practicando. De Monte se correspondió con William Byrd en una composición críptica (Super Flumina Babylonis), invitándolo a trabajar en tribunales católicos a Europa. Robert White, otro contemporáneo de Byrd, también fue dedicado a la liturgia católica.

 

THE SWAN CONSORT

Anita Datta, soprano i direcció
Lewis Cullen, contratenor
Robin Datta, tenor
Alexander Jones, baríton
Stuart O’Hara, baix