Música religiosa del segle XVI
Concert homenatge a les víctimes del Covid-19
Divendres 3 | 20.00
Església
Després de mesos sense concerts, cal començar a rependre l’activitat musical a poc a poc i en el nostre primer concert després d’aquest parèntesi, volem retre un record a tots aquells que ja no estan com a consequència d’aquesta inesperada i cruel pandèmia.
Al concert, emmarcat a l’època renaixentista en la que sempre s’utilitzaria música religiosa per a aquestos events, trobem peces amb textos especialment dedicats al trapàs a l’altra vida , com l’Introit del Requiem de Lassus, altres pensats per a les solemnes cel∙lebracions de la passió de Crist com el O vos omnes de Palestrina, textos per a la litúrgia com el Domine non sum dignus oQui manducat meam carnem, també trobem un homenatge a les víctimes innocents, en Salvete flores martyrum de Victoria, psalms i de lloança a Déu i esperança com Christe Redemptor o el Magnificat, l’obra més extensa i amb la que comença el concert, un dels càntics més coneguts de la religió catòlica i un al que més compositors han posat música, que és una oració d’acció de gràcies posada en la boca de la Verge Maria en l’evangeli de S. Lluc.
En el concert tindrem el suport de l’orgue, l’instrument sempre present a les cel∙lebracions litúrgiques i amb dos obres instrumentals, una de l’organista aragonés Sebastián Aguilera de Heredia i altra de l’andalús Francisco Correa de Arauxo.
És per tant un concert d’homenatge i record a les víctimes, però també d’esperança i retrobament amb una “nova normalitat” en la que a poc a poc esperem que tornem a disfrutar del contacte entre músics, instrumentistes, cantants i els espectadors.
LLUÍS VICH VOCALIS
Tenors: Jesús Navarro, Jaime Flors, Jesús Ruiz de Cenzano, Ricardo Sanjuán i Vicente Abril
Baixos: Luis Vicente, Ximo Martí, Natxo Martí i José Luis Vicen
Pablo Márquez, orgue