Festa cortesana

La festa cortesana era una realitat complexa que reunia elements cultes i populars, cerimonials i festius, que posseïa nombrosos significats i integrava múltiples factors, socials, econòmics, polítics, artístics, literaris, culturals, lúdics. Constituïa un mitjà més, simbòlic, però molt eficaç, de mantindre la dialèctica entre poder i societat. En el Renaixement eixos muntatges metafòrics que eren les festes i cerimònies reials van cobrar una extraordinària importància. Eren un subtil però fort vincle que acostava el rei al seu poble, el poble al seu rei.
María de los Ángeles Pérez Samper

 

 

 Dissabte 7

22:30 | Claustre Sud | CONCERT

UNA FESTA CORTESANA
MÚSICA INSTRUMENTAL EN EL QUATTROCENTO

El concert es compon de música coreogràfica impresa i/o manuscrita conservada en tractats o impresos des de 1530 fins a 1612. Un segle de màxima esplendor d’un gènere tan cortesà com popular, capaç de divertir i entretenir a nobles i al poble pla, música per a ballar o dansar, segons la categoria, però en definitiva, un espectacle on la combinació de música i dansa ens transporta a una època remota però interessant i que difícilment pot ser posada en escena.

Early Music Morella-47.jpg

La Danserye

 

Obres de Joseph Ruiz de Samaniego, Thoinot Arbeau, Tilman Susato, Giorgio Mainerio, Fabritio Caroso i Michael Praetorius

 

→ Vine’t a la festa vestit d’època i et lliurarem un obsequi!