Visites guiades

D’ATZUR I OR. EL SILENCI DELS ÀNGELS
Visites guiades

Cor església  |  Reserva prèvia

Dissabte 6 a les 18h i a les 19h
Diumenge 7 a les 11h

Aquesta exposició permanent s’executa a propòsit de la troballa el juliol de 2004 de les pintures renaixentistes de la Capella Major de la Catedral de València. No va ser una troballa casual lloc que ja es coneixia la seua existència però va anar el resultat d’una cerca, estudi i recerca a través de la documentació conservada. Amb aquesta mostra es pretén una posada en valor no solament de l’esplendor d’aquests frescs, sinó d’una època i del treball de recuperació del nostre patrimoni.

Exposició produïda per Generalitat Valenciana
Amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i Direcció General del Patrimoni Cultural
Coordinació de Fundació Cultural CdM

Les visites guiades es fan en grups de 25 persones i és necessari garantir plaça amb reserva prèvia. PLACES ESGOTADES

 

 

Sopar dels Borja

Dissabte 6 | 22:00

Queda’t a gaudir d’un sopar temàtic al voltant dels Borja al claustre del Monestir després del concert ‘Germanies’ de Capella de Ministrers que tindrà lloc a les 20:30h.

En el sopar se serviràn cinc entrants, plat principal, beguda, postre i dolços amb un catering creat i oferit per Cotonera i un menú literari al voltant dels Borja dissenyat per Joan Emili Roig i poesia del Segle d’Or valencià.

Per a accedir al sopar és necessari realitzar una reserva prèvia* mitjançant el següent formulari:
RESERVES TANCADES

*Data límit per a reservar: dimecres 3 de juliol
Cancel·lacions grauïtes fins al 2 de juliol.

Si tens cap dubte o desitges més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres: +34 672 220 090 | info.fund@culturalcdm.eu


Amb la col·laboració del Cluster Aragonés de Alimentación.

cluster.png

 

Capella de Ministrers: Germanies

Dissabte 6 | 20.30

Música i guerra han estat associades des de temps immemorial. La seua relació pot rastrejar-se des de senzills tocs de trompeta i atabal interpretats per músics militars en plena batalla per a infondre valor en els combatents, fins a les més elaborades peces compostes per a l’exaltació patriòtica, tals com marxes militars, himnes de victòria i odes cantades en festejos triomfals, danses i obres escèniques, entre altres. En l’àmbit religiós, l’impacte d’allò bèl·lic ha sigut igualment destacable, revestit sempre d’un to sacre i moralitzador. Ací està, si no, tot un imponent repertori d’ocasió per a les honres fúnebres (misses de Rèquiem), el cerimonial d’acció de gràcies (Te Deum, misses militars, etc.) i fins i tot l’expressiu repertori musical de Setmana Santa basat en el Llibre de Lamentacions de Jeremías, que narra el lloc i la destrucció de la ciutat de Jerusalem després d’haver caigut en mans de Nabucodonosor II (587 a. de C.).

Prenent com a eix la commemoració del V Centenari de la Rebel·lió de les Germanies, una revolta social contra la noblesa impulsada per les germanors gremials dels regnes de València i Mallorca entre 1519 i 1523, el programa proposat per Carles Magraner i Capella de Ministrers explora part del repertori de caràcter bèl·lic compost a l’Europa catòlica durant el “llarg” segle XVI. Mentre que algunes de les peces es vinculen amb campanyes militars de Carles I d’Espanya i V d’Alemanya (en els inicis del regnat dels quals va tindre lloc la revolta de les Germanies), unes altres constitueixen vertaderes “batalles” musicals que representen, per mitjà d’onomatopeies, abruptes canvis rítmics i aconseguits jocs de textura, els sons i el fragor de la guerra, simulant tocs de tambors, trets, fanfàrries i els típics crits de crida a les armes (“a l’arma”, “valents”, “foc”, “batalla”, “guerra”, “victòria”), quan no la cita a instruments musicals d’evident connotació bèl·lica.

Javier Marín López

Intèrprets

Èlia Casanova, soprano
Hugo Bolívar
, contratenor
Albert Riera, tenor
Víctor Sordo, tenor
Jesús Navarro, tenor
Ignacio Pérez, tenor
Pablo Acosta, baríton

David Antich, flautes
Carles Magraner, viola da gamba
Lixania Fernández, viola da gamba
Jordi Comellas, viola da gamba
Leonardo Luckert, viola da gamba
Raquel Fernández, violone

Nuria Sanromà, cornetto
Silke Gwendolyn Schulze, xirimía
Elies Hernàndis, sacabutx
Álvaro Martínez, sacabutx
David García, sacabutx
Ovidi Giménez, baixó

Pau Ballester, percussió
Robert Cases, guitarra i tiorba
Sara Águeda, arpa

www.capelladeministrers.es

Escolta’ls en Spotify