Dissabte 7

11h  |  Cor església  |  VISITA EXPOSICIÓ

D’Atzur i or. El silenci dels àngels
Visita guiada a l’exposició

B0030P 0175

L’exposició D’Atzur i or, El silenci dels àngels, arreplega les rèpliques dels instruments musicals creades a partir dels representats en la volta dels àngels músics de l’Altar Major de la Catedral de València. El descobriment d’aquestes pintures renaixentistes en 2004 suposa una important aportació per a l’estudi del patrimoni musical de la Corona d’Aragó. Els dotze instruments reconstruïts en aquesta exposició, a proposta i sota la supervisió de Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, s’utilitzen cada any en la representació del Cant de la Sibil·la en la Catedral de València.

La visita serà guiada per Maria Flores Cases.

 

12:30 h  |  Església  |  CONCERT FAMILIAR

Carmesina i Tirant
Versió lliure de Tirant lo Blanc

Soldiers.pngMara Aranda, Jota Martínez i Toni Aparisi

Carmesina i Tirant ens apropa a la música del nostre Segle d’Or amb una proposta pensada especialment per al públic més jove. En aquesta producció es combinen diversos elements essencials que fam veure l’espectacle com un tot humanista on literatura, poesia, pintura, art, història conflueixen utilitzant la música com a vehicle d’unió. No és aquesta una història medieval en la qual trobem unicorns, fades, paisatges imaginaris i fantàstics, castells boirosos o jardins encantats, éssers mitològics o amb poders màgics, princeses en pors esperant a ser rescatades pel seu cavaller o personatges immortals amb poders màgics. Tirant lo Blanch podria ser un personatge real d’aquella època que defensa la virtut i els nobles ideals manifestats en la guerra, l’amor i la mort. Ell i Carmesina ens portaran al seu temps per a gaudir i reflexionar sobre el nostre passat mitjançant la música.


18:15h  |  Claustre Sud  |  LECTURA DRAMATITZADA

portada0927 popup copia.jpgEls nostres clàssics

Juanjo Prats i Esther Alabor
Amb la participació de Toni Aparisi (dansa), Robert Cases i Carles Magraner (música)

El tast poètic que us proposem arrancarà amb la transició de la poesia provençal a la lírica valenciana amb poemes de Jordi de Sant Jordi fins a la plenitud renaixentista de la poesia d’Ausiàs March.
El fil conductor d’aquest recitat serà l’amor cortesà i idealitzat amb influència religiosa com la de Sor Isabel de Villena o Joan Rois de Corella.
Però un bon tast ha de tindre una dosi de sal i pebre, per això no renunciarem a sàtira de Jaume Gaçull i la poesia eròtica dels segles XV i XVI.

Ballar la paraula, sentir la música i interpretar la poesia: una fusió de les arts en viu. 

19:30h  |  Església  |  CONCERT

Cançoner del Duc de Calàbria
Villancets amatoris

Acadèmia CdM

El Cançoner del Duc de Calàbria, un compendi de peces musicals d’època renaixentista. Entre els temes del Cançoner del Duc de Calàbria hi ha composicions de reconeguts compositors espanyols com Juan del Enzina, Cristóbal de Morales, Mateu Fletxa el Vell, Bertomeu Càceres o Francisco de Peñalosa, entre moltes peces anònimes. Els cronistes de l’època ens descriuen la capella del Duc de Calàbria com una de les més famoses i nodrides del seu temps ‘’no hi havia a Espanya qui tants i tan bons músics tingués com el Duc’’ (Timoneda).IMG_4510.JPG

El curs de l’Acadèmia CdM es va desenvolupar en març de 2018 amb l’objectiu de pal·liar la carència d’estudis i difusió d’un repertori tan singular com és el Cançoner del Duc de Calàbria així com de contribuir a la professionalització i perfeccionament tècnic de joves músics de música antiga

22:30  |  Claustre Sud  |  CONCERT

Una festa cortesana
Música instrumental en el Quattrocento

28701170_1616070101809797_5202664108463589743_o.jpgLa Danserye

El programa pretén recrear una festa renaixentista utilitzant un fet històric particularment ben documentat: el viatge de Carlos I i Felipe II per Europa en 1551. El programa se centra en una col·lecció de danses a 4 parts, publicades per Tilman Susato en 1551 en la ciutat d’Anvers. Susato va ser fonamentalment editor de música, però també era músic pràctic, instrumentista de vent lligat a l’Ajuntament d’Anvers. Per aquesta raó va ser l’encarregat d’organitzar els festejos musicals amb els quals Anvers va rebre al príncep Felipe, fruit del com aquesta col·lecció va veure la llum.

Els comentaris estan tancats.