Divendres 6

18:15  |  Claustre Sud  |  TEATRE

Espill (Jaume Roig)

dsc_0119CRIT Companyia de Teatre

Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la literatura medieval a València. La nostra adaptació, a partir de l’original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l’univers del narrador. Un espectacle molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies.

Direcció: Pep Sanchis
Adaptació: Anna Marí
Intèrprets: Daniel Tormo i Anna Marí
Escenografia: Los Reyes del Mambo
Fotografia: Josep Valero
Llum i so: Calotronik S.L.

19:30h  |  Església  |  CONCERT

Memento Femina. Dones i música

DME-FOTO PRINCIPAL-Memento Femina.jpg
Fotografía de Miriam Garlo

DEMUSICA ENSEMBLE

Les dones al llarg de la història de la música han patit un oblit considerable. Amb aquest programa MEMENTO FEMINA, dedicat a dones compositores, DeMusica Ensemble volen rescatar aquest repertori, que a voltes va quedar amagat durant segles.

Gaudirem de diferents sonoritats, des de l’exotisme de l’Imperi Bizantí de Kassia de Constantinoble, en el s. IX, passarem a la sobrietat i el misteri de l’Edat Mitjana en les partitures de Hildegard von Bingen, música de la trovairitz Beatriz de Dia, per a arribar fins al renaixement i el barroc amb la música sacra de Sulpitia Cesis, Isabella Leonarda, la música colonial de Sor Juana Inés de la Cruz y acabar amb la poesia dels bells madrigals, de mà de les compositores italianes, Maddalena Casulana i Vittoria Alleoti.

Volem doncs, amb aquest programa provar i experimentar l’espiritualitat profunda de totes aquestes obres, no per açò mancades de bellesa, vivacitat, ressons profans, i poder participar en la visió renovadora i pionera de totes aquestes dones, compositores… músiques, malgrat tot.

Susana Almazán, veu i rabel
Eva Sánchez , veu i percussió
Susanna Vardanyan, veu i arpa
Nuria Díez, veu i flauta

Mª Ángeles Zapata, veu, salterio d’arc, claviciteri, direcció


21:00h  |  Claustre Sud  |  SOPAR

Sopar dels Borja

claustre nit.JPGEl divendres 6 de juliol es podrà gaudir al claustre del Monestir d’un sopar temàtic al voltant dels Borja amb música de l’època i poesia dels autors del nostre Segle d’Or.

Reserves

 

 

23:00h  |  Claustre Sud  |  CONCERT

Lucretia Borgia. Entre la història, el mite i la llegenda

lucrezia borgiaCAPELLA DE MINISTRERS
CARLES MAGRANER

Homenatge musical a Lucrècia Borja (1480-1519) filla d’Alexandre VI, tres vegades casada, un marit assassinat i un fill il·legítim. Tot en només trenta-nou anys i en ple Renaixement. El programa de concert es basa en la música coetània a Lucrècia i en el qual ens mostra la seua humanitat, com diu Dario Fo, intentant alliberant-la del clixé de dona dissoluta i incestuosa i submergint-la en el context històric i en la vida quotidiana de la seua època. D’aquesta manera, en el concert es viu en primera persona la fascinació de les corts renaixentistes italianes. El naixement a Roma de Lucrècia el 1480, la caiguda de Granada, els casaments amb Giovanni Sforza, Alfonso d’Este i Alfons d’Aragó, les relacions amb Pietro BemboIsabella i la cort de Ferrara i músics com Bartolomeo Tromboncino o Joan Ambrosi Dalça. Tot abocat al seu refugi en la devoció i la mort el 1519.

Capella de Ministrers – Carles Magraner, direcció

Elia Casanova, soprano
Hugo Bolívar, contratenor
Jorge Morata, tenor
Pablo Acosta, baríton
Carles Magraner, viola d’arc
David Antich, flautes
Sara Águeda, arpa
Robert Cases, guitarra renaixentista i viola de mà
Pau Ballester, percussions

Els comentaris estan tancats.